Familjeliv – När ska barn få sin första mobil?

barn-och-mobilerJag sitter just nu och slösurfar på familjeliv och fick syn på ett ganska så intressant foruminlägg då detta är aktuellt för mig om ett par år men någon frågade när det är dags att ge sitt sitt barn sin första mobil.

Jag har själv funderat kring detta flera gånger faktiskt, kanske inte just med mina barn men andras för vissa av mina vänner gav sina barn en egen mobil i ganska tidig ålder kring 6-7 år vilket jag tycker är lite för tidigt. Men åldern skulle kunna variera beroende på hur moget ens barn är samt hur ansvarsfulla de är i just den åldern men jag känner ändå att 6-7 år är för tidigt på något sätt då jag känner att det är stor risk att de sitter och leker med den alldeles för mycket när man som förälder inte håller utkik.

Jag skulle nog kanske kunna tänka mig runt 8-9 år MEN en nedbantad mobil som inte har de mest roliga finesserna och helst inte en smartmobil eller vad man kallar det d.v.s. en touch mobil. Jag känner också att det finns för stor risk att äldre barn på gården inte skulle kunna hålla sina fingrar borta från att stjäla mobilen.

Barn ska ju leka när de är så unga och inte bara stirra ned i en mobil ute på gården men som tur är kan man fortfarande köpa äldre typer av mobiler som inte är speciellt avancerade.

Det är ett ganska så intressant ämne för vi alla vill det bästa för våra barn så om någon undrar vilket foruminlägg det är så hittar ni det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.