Pulsband till min nya Polar träningsklocka

lopning-host-vinterSom jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag äntligen kommit igång med min träning och jag köpte för ett tag sen en ny pulsklocka från Polar. Jag har läst en hel del kring hur jag ska lägga upp min träning men då verkar det som att det krävs att man mäter sin puls. Detta är för att jag inte ska hamna för högt eller lågt i pulsen.

När jag köpte min Polar-klocka så trodde jag att den även klarade pulsmätning då den både har GPS och andra häftiga funktioner. Tydligen behöver jag få tag i ett pulsband som ska kopplas upp trådlöst emot pulsklockan.

För att göra saken ännu rörigare så passar inte alla pulsband till alla klockor då det är olika tekniker. Jag var nere på lokala träningsaffär för jag visste att de sålde pulsband, men de sålde endast Garmins egna pulsband som inte passar min pulsklocka. Så det var faktiskt ganska så störigt, tänkte det kunde fixas snabbt men tydligen inte.

Jag har varit inne på Pulsband och kollat efter lite mer information, tydligen är det Polars egna pulsband som gäller för min del eller ett annat märke än Garmin. Tydligen använder alla samma teknik förutom Garmin så klart, typiskt att vissa märken ska envisas om sina egna tekniker.

Jag var inne på CDON och där finns Polar pulsband som jag kommer beställa, även om det är lite dyrare. Men det känns lite typiskt att Garmin kör sitt egna race för annars hade jag kunnat ge mig ut idag för att prova det. Jag får väl vänta ett par dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *