Dagbädd som extra sittplatser i vardagsrummet?

Vi har det ganska trångt i vårat vardagsrum och när vi har lite större bjudningar t.ex. vid fester så är det alltid folk som måste stå upp. Egentligen är det ju inte så då några skulle kunna sitta i köket, men hur kul är det egentligen. Detta har stört mig en hel del faktiskt, för det blir nästan som att personerna slåss om sittplatserna.

Så fort någon går på toa så tar någon dennas plats. Ibland kan det till och med bli lite småtjafs.

Så hur löser vi detta på bästa sätt?

Bild lånad från dagbäddar

Soffan har jag absolut ingen lust med att byta ut då det var en väldigt dyr skinnsoffa och jag vill inte ha en för stor soffa då det inte är alltid som man behöver många sittplatser. Det jag behöver är ett sätt för att skapa många nya sittplatser temporärt.

Det första jag kollade på var några snygga sittpallar, men vart ska jag förvara alla dessa när de inte ska användas?

Av en slump så hittade jag en bild där någon använder sig av dagbäddar för att möblera vardagsrummet. De har helt enkelt skippat soffa helt och bara använt sig av två stycken dagbäddar med kuddar och så vidare.

Dagbädden skulle jag kunna plocka fram när väl det är fest för den är ändå väldigt enkel att möblera med. Det som skulle göra det extremt enkelt att förvara dagbädden när det inte är fest är att byta ut bänken vi har i sovrummet för dagbädden. Då tappar vi i princip inget utrymme alls och vi får säkert extra 5-7 sittplatser vid bjudningarna.

Visst där är inget att luta sig emot i form av ryggstöd, men att gästerna kan sitta ned i stället för att stå i flera timmar gör ganska mycket. Det känns ganska tråkigt att inte kunna erbjuda några sittplatser till alla och att de får turas om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *